Firmajulefrokost

En gammel juletradition
Det er en stærk tradition at holde firmajulefrokost i de fleste danske virksomheder. I nogle institutioner og mindre firmaer sørger medarbejderne selv for at arrangere deres julefrokost, i større organisationer er det mere topstyret.

En firmajulefrokost samler folk fra forskellige afdelinger og funktioner. Det giver et godt arbejdsklima og en større sammenhængskraft i organisationen, med alt hvad det fører med sig af forbedret samarbejde og kommunikation.

Oprindeligt var julefrokosten en familiebegivenhed i fridagene omkring jul, hvor man spiste og udvekslede gaver med de familiemedlemmer, man ikke var sammen med juleaften. Siden er konceptet udvidet til venner og kolleger. Under besættelsen blev der arrangeret fællesspisninger ved juletid, og i 1950erne havde disse fællsesspisninger etableret sig som en fast tradition, nu også gerne med musik og dans.

Hvornår holder man firmajulefrokost?
En traditionel firmajulefrokost holdes i december, og det kan være lidt af en kunst at finde en dato, hvor alle kan være med, for det er jo årets travleste måned. Af samme grund er det blevet mere almindeligt at holde en firmajulefrokost før første advent, altså i november, eller efter nytår, altså i januar. En firmajulefrokost handler jo grundlæggende om at tænde stearinlys, hygge sig og spise godt inde, mens vinterkulden raser udenfor.

Traditionelt eller moderne
De fleste af os forbinder en firmajulefrokost med store mængder mad. En firmajulefrokost kan byde på traditionelle juleretter i smørrebrødstraditionen med sild, laks og fiskefilet. Fiske-retterne suppleres ofte af kolde eller lune retter som roastbeef, mørbrad, flæskesteg, leverpostej og medisterpølse.

Til den klassiske firmajulefrokost, hvor der gerne dækkes op med gran og nisser på bordet, serveres øl og snaps. Både de store bryggerier og mikrobryggerierne laver som bekendt specialøl i forbindelse med jul.

En firmajulefrokost kan også arrangeres, så den minder mere om juleaften, hvor der typisk spise and og drikkes rødvin. Desserten vil i så fald stå på ris a la mande med portvin.

Grillmesteren kan levere en klassisk firmajulefrokost, eller vi kan give de gammeldags juleretter et moderne twist.

Ring til Martin Belli på tlf. 40 78 45 42 eller send en mail til kontakt@grillmesteren.dk, hvis du ønsker et tilbud på firmajulefrokost.

Vi kan hjælpe med hele eller dele af din jeres firmajulefrokost. Har I brug for hjælp til oppyntning og borddækning, er vi klar. Vi kan også hjælpe med serveringen undervejs og oprydningen efterfølgende.